Sayonara XIV.



Tribute to the best of best 109 friends i'd known my entire 3 years and 2 months of bestarian-ing.

Batch 14.
Legendz of Forteen.
Batch XIV.

idk bila korang baca nih, sebab masa aku post nih mungkin ada yang dah balik, but i want u guys and gals to know.

Kepada semua,
kepada semua ahli batch XIV, LOF, 14.

First and foremost,
nak minta maaf.

Dosa yang tercipta hasil dari seorang insan terhadap engkorang cukup banyak, serious tak tipu.
Sebab apa?

sebab aku ada yang marah
sebab aku ada yang menyirap
sebab aku ada yang join fly
sebab aku ada yang semangat nak tentang cikgu
sebab aku ada yang semangat nak ponteng kelas
sebab aku ada yang kena pukul senior
sebab aku ada yang kena macam macam lagi

so again, qasad aku tak lain tak bukan nak pohon kemaafan korang.

N of all above, aku nak ucapkan terima kasih, tak mampu aku nak cakap terima kasih kat sensorang, so aku cakap secara umum, terima kasih.

Tak kisah anda ikhwah mahupun akhowat, muslimin au muslimat, terima kasih kerana telah menyokong aku selama nih, terima kasih kerana dah jadikan aku seorang orang.

kalau ada dosa yang kita buat sama sama mohon lupakan; tinggalkan.
kalau ada pahala yang kita buat sama sama mohon teruskan; fastaqim kama umirta

kepada BKP XIV,
teruskan perjuangan mu sebagai tonggak XIV,
engkorang tonggak engkorang mampu membentuk biah ummah di sana.
anda anda antum antunna semua MT 2015, itu pasti
maka jagalah bestari dengan seeloknya.
jagalah.

akhir kalam,
thanks and sorry.
farewell bestari,
sayonara XIV.

- pena salmanfaris -


Salman Faris

Salman Faris. I am a 2015 graduate of KISAS and currently is pursuing my study in the International Baccalaureate program in Kolej MARA Banting. Was a part-time photographer involving weddings, portrait and events plus freelance graphic designing.

No comments: