Ganbatte

yup that is a photo manipulation of me


salam 'alaika
wassalam 'alaiki
wassalam 'alaikum

most probably post terakhir for da year dua kosong satu tiga

mohon baca, tapi tak paksa
nak lari sekarang pun boley

ayuhh mulakan yoshh

bismillahi rrahmani rrahim

19 - 12 - 2013

sekali sebut tarikh tu
sekali berdebar hati
sekali berdegup jantung
(okay atas ni semua tipu, jantung kita berdegup setiap saat hokay)

anyways, tarikh keramat tu bagi batch 98's

batch XIV //
batch LOF //
batch Zealous //
batch SB98 //
batch 98SABians //
batch 1415 //
batch 21rcon/Zircon //
batch ACE.28 //
batch Eleventh //
batch Innovation //
batch Qudwah Hasanah //
batch 4generation of STIAS //

n semua segala batch di atas muka bumi malaysia ni yang juga merupakan penduduk (ehh?) eksam PMR yang terakhir wooot

yup, sembilan belas hari bulan dua belas result PMR nak keluar

macam cuak je, macam takut je

"Cuak ohh brader, serious cuak"

siapa tak cuak en, penentu masa depan tuh.

hakikatnya,

PMR adalah
penentu dapat fon baru atau tak
penentu dapat laptop baru atau tak
penentu dapat duit beratuih ratuih atau tak
penentu dapat basikal baru atau tak
penentu dapat sekolah baru atau tak
penentu dapat kereta baru atau tak (?)
penentu dapat game baru atau tak
penentu dapat pc baru atau tak
penentu dapat gitar baru atau tak
penentu dapat dslr baru atau tak
penentu dapat mouse baru atau tak
penentu dapat gi melancong atau tak
penentu dapat kam polaroid baru atau tak
penentu dapat buku baru atau tak
n segala penentu yang lain. lah sangat

tapi kan kan kan, buat apa nak cuak?

bukankah kita dah try yang terbaik masa hari tuh?
bukankah setiap kali sebelum masuk dewan hari tuh dah berdoa?
bukankah setiap malam buat solat hajat berdoa?
dah serah
dah pasrah
tapi kenapa sekarang nak ungkit rasa takut dan cuak?

"manusia beb, normal lah tuh"

yes i know, i'm a human too

tapi kita buat rilek je nak?
keep calm and doa

datang sekolah hari keramat buat muka toya hulur tangan kat cikgu sambut result, dapat 9A, buat muka toya lagi, senyum, ucap syukur

lagi bagus tak berbanding

datang sekolah muka resah, hati berdegup masa on the way lagi, masa hulur tangan tegetar getar macam terima hukuman, dapat 9A, jerit puas puas, lari sana sini (amaran: jangan terjun bangunan, khususnya dari tingkat satu ke tingkat lantai aka ground floor khususnya di asrama khususnya di area tengah khususnya di depan mak cik cleaner)

dua dua pun boley sebenarnya
janji dapat 9A
insyaAllah dapat 9A

tapi kalau yang sebaliknya yang cukup sadis
kalau kalau ada yang dapat kurang dari sembilan
maybe diri penulis blogger sendiri
mohon tabah
mohon cekal
mohon terima
insyaAllah ada hikmahnya
Dia dah susun yang terbaik
"wallahu khairul maakirin"

so atas kesempatan ni
atas post terakhir of 2013 ni
gua nak ucapkan Ganbatte
kepada semua yang bakal mengambil result

khusus kepada batch XIV // LOF sekolah agama menengah bestari
semoga semua keriangan di atas pentas
semoga semua terpampang sinar pada gigi
semoga semua happy mappy lappy tappy
semoga semua havoc, kita kan semua budak subang jaya
semoga semua jadi lejen pada hari peristiwa
semoga semua cari cikgu ucap terima kasih
semoga semua cari ibu bapa ucap terima kasih
semoga semua cari Allah ucap syukur
semoga semua mendapat redha Dia insyaAllah
Ganbattekudasai semua

*ganbatte = good luck

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kepada yang tahu ke mana hala tuju aku
moga mendoakan safe journey ya
fruit hand tak janji, belum pasti
kalau ada rezeki insyaAllah ada
sayonara gaiss

p/s:
mohon sampaikan salam dari salman bin ahmad faris kepada semua guru guru kalau ingat ya
dan
juga mohon tangkap keberjutaan gambaq pada hari peristiwa ya semua fotografer bestari sekalian, khususnya Haziq Ismail dan Afiq Azraei, thanks :D
dan
mohon kepada semua ahli tiga birunians jangan lupa mesej cikgu Kasmani result engkorang engkorang semua
dan
mohon kepada Amir Aiman / Firdaus Anuar / Farhan Hasnul / Syazwan Naim tolong mesej kan cikgu Kasmani result aku, jikalau tak seberapa pun mohon mesej je

wassalam, ciao

Salman Faris

Salman Faris. I am a 2015 graduate of KISAS and currently is pursuing my study in the International Baccalaureate program in Kolej MARA Banting. Was a part-time photographer involving weddings, portrait and events plus freelance graphic designing.

5 comments:

pisang goreng said...

Eh. Kau mcm ade pengalaman jatuh kene sambut ngn acik cleaner jeh..ahaha..

salmanfaris said...

bukan kena sambut, tapi kena gelak, harap maklum huhhh

Haziq Muhamad said...

Okayy then.Aku pun tak pasti aku datang ke idak nanti.Kalau datang Insya Allah akan ku sempurnakan wasiat(?) kau.

Haziq Muhamad said...

Okayy then.Aku pun tak pasti aku datang ke idak nanti.Kalau datang Insya Allah akan ku sempurnakan wasiat(?) kau.

pisang goreng said...

Kalau kene sambut lagi sweet kot..

So sweet.ewah!