Congrats.


Salam readers :D

Hari ni, tanggal 30 Mac 2013, lahirlah seorang insan, yang belum berpunya nama lagi, tunggu masa je untuk diberi nama oleh ayahnya. Yup, gambar di atas adalah gambar bayi tersebut. Cute tak? Comey nak gilo kan? Rasa cam nak cubit je pipi dia tuh.

Rasa bahagia lah jugak dapat jumpa baby sebelum balik asrama. Kalau tak, bukan ke susah kalau nak follow up dengan parents through the phone; PUBLIC PHONE harap maklum.

Thank you God for letting me meet this little sweetheart.

Bayi kan suci bak kain putih? So everytime pandang bayi ni, rasa tenang tenteram tu ade je walaupun tahu bakal kena marah dengan cikgu di sekolah kerana tak siap segala KST, KGT, Folio, teks dan bagai.

Well guess what, it's a GIRL and kalau anda semua perasan, 30 Mac dan 30 Jun nak dekat sama je kan? Macam kebetulan pulak sama tarikh lahirnya dengan tuan blog cuma beza sedikit di bulan nya.

So straight to the point sebab tak nak tulis panjang-panjang malam ni; homework masih berjela.

Dengan setulusnya nak mengucapkan congratulations kepada my loving sister and brother-in-law. You guys are now valid parents so first, allow me to call you Papa and Mama, Ayah and Ibu, Abah and Ummi. I know you guys are happy, its so obvious kan abg Adlan?



Well, kami di sini merangkap Salman, Zubair, Muaz, Anas dan Ammar nak tumpang gembira gak kerana kami semua sudah layak bergelak Pak Cik. Ada gak yang melemparkan gelaran-gelaran macam Ucu Man dan Pak Su la bagai yang boleh kata lebih manja kot, or most probably cadangan? well who knows.

Just to let you know, you guys deserve to be happy, really do. So cherish the moments that you have now.

بَارَكَ اللهُ لَكَ فِي الْمَوْهُوْبِ لَكَ، وَشَكَرْتَ الْوَاهِبَ، وَبَلَغَ أَشُدَّهُ، وَرُزِقْتَ بِرَّهُ

Semoga Allah berkatimu dgn pemberianNya, Semoga bersyukur kpdNya, 
Semoga dikurniakan keberkatan dan petunjukNya.

Dedicated khas for loving sister, Nurulhuda and brother-in-law, Adlan.

*update -- more pics of baby:




















Salman Faris

Salman Faris. I am a 2015 graduate of KISAS and currently is pursuing my study in the International Baccalaureate program in Kolej MARA Banting. Was a part-time photographer involving weddings, portrait and events plus freelance graphic designing.

4 comments:

afilza said...

Congratulations jugak dari Tok Ki....

Salman Faris said...

Dah tok ye sekarang ayah Ja? :)

Anas Faris said...

Thank you God for letting me meet this little sweetheart.

Muaz Faris said...

ucu man !!